Pokud se zajímáte o jídlo, různé stravovací styly, hledáte na internetu nové recepty, pak jste zajisté na nějaký ten food blog již zavítali. Není se co divit, protože s food blogery se v posledních letech doslova roztrhl pytel. Jedním z možných důvodů, kromě rozmachu sociálních sítí a potřeby sdílet i obsah talíře, může být hojnost. Většina z nás naštěstí hlady netrpí, naopak potravinový průmysl nám nabízí neustále nové suroviny a potraviny, které toužíme vyzkoušet. Z cizích krajů se k nám dováží rozličné druhy ovoce a zeleniny, a tak nejsme při vaření odkázáni jen na to, co nám poskytne naše příroda, jak tomu bývalo dříve.

musli

V posledních letech se také na výsluní dostává jídlo, které je uvařeno doma. Je uvařeno s láskou, pokud možno z čerstvých a lokálních surovin. Společnost začíná klást čím dál větší důraz a nároky na zdravé stravování. Potíž je v tom, že existuje celá řada výživových směrů (vegetariánství, veganství raw strava, vitariánství, paleo stravování, atd.), které o sobě tvrdí, že jsou tou jedinou správnou cestou. A tak i ve světě food blogů narazíte na blogy, které jsou zaměřené právě jen jedním výživovým směrem. A zaleží už jen na vás, který si oblíbíte, či zda se dokonce rozhodnete přispět svou food blogovou troškou do mlýna.

knedlíky

Nevíte, jak se do toho pustit? Máme pro vás jednoduchý návod jak si vlastní food blog založit!
·         Pro začátek je dobré si uvědomit, jakým směrem se chcete vydat, komu bude Váš blog určen. Je dobré se nějakým způsobem vyhranit. Váš blog bude například zaměřen pouze na masitá jídla, nebo na dezerty či pokrmy vhodné pro celiaky nebo malé děti. S tímto výběrem by pak měl korespondovat název Vašeho food blogu.
·         Na svém food blogu, byste se měli čtenářům představit. Čím hlouběji půjdete, tím více se s Vámi vaši budoucí čtenáři budou moci „spřátelit.“ Je běžné, že úspěšní food blogeři nesdílejí se svými čtenáři pouze recept, ale informují je i důležitých životních změnách či zážitcích z cest.
·         Nezbytnou podmínkou úspěšného food blogu je přesnost a srozumitelnost receptů a pak samozřejmě i jejich funkčnost. Pokud slíbíte recept na nadýchaný dort a čtenáři z něj doma vyjde tuhá placka, pravděpodobně se k Vám již podruhé nevrátí.

polévka

·         Všechno nové nás většinou baví, ale i u psaní food blogu dojde pravděpodobně dříve či později k zevšednění a Vám se do psaní a focení nebude chtít. Je dobré stanovit si jeden pravidelný den v týdnu, kdy čtenářům nabídnete nový recept. Zaprvé tu bude motor pro Vás a zadruhé čtenáři již budou vědět v který den na vaše stránky zabrousit a pokochat se novým výtvorem.
Právě jste se rozhodli, že do toho půjdete, že si založíte vlastní food blog? Pak si tedy kupte doménu (pozor na ty podvodné), vymyslete název a pusťte se s chutí do práce! 

Fenomén FOOD BLOG
Ohodnoťte příspěvek